About Me

gambar ehsan daripada Kevinzahri.com

gambar ehsan daripada Kevinzahri.com

Mohd Shahidin bin Mohamad merupakan seorang lulusan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Maklumat dari Universiti Teknologi Mara. Telah berkahwin dengan Siti Nurain Ahmad dan mempunyai seorang cahaya mata, Hannah Sofiyyah. Beliau pada masa ini sedang berkhidmat sebagai seorang Pegawai Tadbir & Diplomatik dalam perkhidmatan awam. Beliau juga pernah berkhidmat sebagai tenaga pengajar di International Islamic College, Gombak.

Blog Dad’s Diary ini merupakan platform perkongsian pengalaman beliau dalam mengurangkan berat badan ke tahap normal (dari 75kg ke 62kg) dengan usaha sendiri tanpa menggunakan khidmat personal trainer mahupun makanan tambahan yang mahal. Matlamat kewujudan blog ini adalah untuk berkongsi sebanyak mungkin pengetahuan dan maklumat untuk membantu orang ramai yang mempunyai masalah berat badan.

Sepanjang berada dalam keadaan overweight, beliau telah mencuba pelbagai diet dan senaman untuk mengurangkan berat badan, namun tidak berjaya. Setelah banyak kali mencuba, beliau akhirnya berjaya juga setelah mengaplikasikan sedikit ilmu dalam menguruskan (manage) berat badan dengan kos yang minima dan dalam masa yang sederhana (2 bulan setengah)

Diharapkan supaya para pembaca dapat mengambil manfaat daripada perkongsian pengalaman dalam blog ini. Para pembaca juga dialu-alukan untuk memberikan komen atau pandangan sekiranya para pembaca ingin berkongsi pengalaman atau bertanya mengenai sesuatu yang dibentangkan dalam blog ini. Penulis juga boleh dihubungi di laman Facebook (Shahidin Mohamad), Twitter (mohdshahidin) dan Instagram (mshahidinm).

Selamat membaca!

Advertisements

Apa respon anda terhadap artikel ini?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: